Uteritter,flytt & plugg

Igår red jag ut med Emma-ganti, Katarina och baldur i ca 1 timme, det gick jättebra!  
Och idag red vi ut med Marita-Sending, cathrin-litla och Malin-komma, även idag gick superbra. Hon har inga problem med att gå först,sist,stanna när de andra töltar iväg eller att trava ifrån dom själv. Great! 

Imorgon får vi låna hingsten så vi kan rida ut ihop Robin och jag, ska bli skoj! Och efter det kommer hovslagaren, ska bli spännande att höra vad hon säger om hovarna. 

Hon börjar bli fin i hullet:) 

Bilar&hästar

Fy för sjutton vad kallt det är idag, vi åkte och käkade lunch i stan idag sen hämtade vi Robins bil som varit på verkstaden, sen till Ekohallen och köpte lusern till Assa & sedan vidare till stallet.
 
Det var så fruset i paddocken idag att där inte gick att rida, jag hade dock tänkt rida ut ändå så gjorde inte mig något. Idag red vi för första gången utanför gården, vilket var SKITLÄSKIGT enligt Assa.
Jag fick stanna 3 bilar varav den sista bilen höll på att driva mig till vansinne, jag menar;
 
OM en ryttare signalerar till dig som förare att sakta ner eller stanna så GÖR DET, fortsätt inte kör mot hästen som du ser håller på att få panik! Det kan gå riktigt illa för både hästen och ryttaren om ryttaren skulle förlora kontrollen över hästen, nu hände ju inget med oss förutom att Assa blev rädd men jag tänker på små tjejer som rider dessa heta ponnyer som dom knappt har pli på, det kan ju gå hur illa som helst då..
 
Aaanyway, vi red in på ett fält så bilen kunde köra förbi i full fart och därefter fortsatte vi en bit på fältet, där går upp och ner hela tiden i fina backar så perfekt träning(vet dock inte om man får rida där), så gör inte det mer förräns jag vet. 
Assa var som en tickande bomb så fort vi kommit utanför gården och jag försökte låta bli att hålla in henne då jag vill ha kvar hennes drivkraft men vissa stunder drog hon iväg som ett skott och då fick jag lugna ner henne.
Trots bomben så skötte hon sig bra och hon lyssnade fortfarande fint på min röst och gjorde som jag bad henne hela tiden, duktiga tösen!
 
Imorgon åker vi till Gekås, tjoho!
 
 

RSS 2.0