I rymden finns inga känslor, Asperger

I måndags startade som sagt kursen "Neuropsykatriska funktionsnedsättningar" och då gick vi igenom olika begrepp och deras betydelse, vi avslutade dagen med ett grupparbete där vi sammanfattade begreppen och disskuterade deras likheter vilket var väldigt givande.
 
I tisdags såg vi på filmen " I rymden finns inga känslor", som handlar om Asperger, vi skulle se på filmen som ett fall och skriva ner stödord som vi sedan fick disskutera i studiegrupperna. Filmen var väldigt bra och visar tydligt hur diagnosen kan påverka både personen i fråga och dens omgivning. 
 
Imorgon har vi föreläsning med Sandra Mulaomerovic som är överläkare på psykatriska kliniken i Eksjö och då ska vi studera hjärnans anatomi vilket ska bli oerhört intressant.
 
För övrigt så hålls det på med stambyte i min trappa, på måndag börjar dom i min lägenhet. Tror jag blir tokig på borrandet snart och när Bella är hemma säger hon "nej, nej" och viftar med handen när de börjar borra haha. Ska dock bli skönt med ett nytt kök och badrum som man själv valt ut.

Grupprocesser

Idag avslutades kursen Grupprocesser och vi fick även nya studiegrupper, vilket känns både positivt och negativt. Vi har precis börjat komma nära varandra i gruppen och vågar säga våra åsikter inför varandra, och helt plötsligt ska vi börja om från början med en helt ny grupp människor. Men det blir säkert tipptopp i slutändan!
 
Nästa vecka börjar kursen Neuropsykatriska funktionsnedsättningar som kommer bli såå intressant om än tuff! Spännande, spännande!
 
Imorgon blir det fika på stan och sen iväg med min mor en sväng, ska bli trevligt!
Till mat ikväll blir det fläskytterfile med potatisklyftor och morötter i ugnen, mums!
 

Revbenspjäll

Igår satt vi uppe länge och kollade på Terra Nova, mycket bra serie!
Till middag igår gjorde jag revbenspjäll och smörstekta grönsaker, vilket är den stora favoriten här hemma
 
Tänkte att jag skulle börja skriva om vad jag lagar för mat så man kan gå tillbaka och kolla för inspiration utifall att man skulle ha brist på fantasi i framtiden.
 

RSS 2.0