Monday.

Nu är jag trött på att vara inomhus, har suttit hemma hela helgen och haft ont i ögat, trodde att det skulle vara läkt nu men icke.. Får dock åka till skolan imorgon oavsett hur det än är, jobbigt att det alltid ska vara någonting som gör att man missar föreläsningar suck.
 
Idag kommer Bella hem, gud som jag har saknat henne hela veckan!
 
Gjorde en tavla till henne, det finns nog inte något program som hon tycker om så mycket som Mamma mu så jag provade att göra en tavla till henne med mamma mu och kråkan, inte det fagraste jag har sett men Bella blir nog glad av att mamma har ritat hennes favoriter :)
 
 

Stay high.

Gårdagen skulle egentligen spenderats med Sanna på förmiddagen men då mitt öga inte ville samarbeta med ljuset så fick jag skippa det och åka direkt till Noa på eftermiddagen istället, vi hade en riktigt rolig kväll vilket var välbehövt!
Idag var jag i skolan i typ 15 minuter, väldigt givande! Eller? Blev iallafall inkallad till utbildningsledaren för att prata om examinationsarbetet från Neuropsykiatri del 1, ett arbete som jag funderat mycket på då jag inte hört något om betyget. 
 
Papperna hade snurrats bort och nu fick jag dom äntligen och är så glad över att jag fick VG, vilket är det högsta betyget vi kan få. Kanske inte är en stor sak för många andra, men för mig är det jättestort och jag är stolt över mig själv!
 
Lämnade skolan för att åka till vårdcentralen och kolla upp mitt öga, visade sig att jag har en allvarlig infektion så jag fick antibiotika och om det inte är bättre tills på måndag så ska jag på återbesök. Jävla skit, alltid är det något! 
Jag som annars är så ljuskänslig kan knappt hålla ögonen öppna i vanligt ljus nu, fruktansvärt irriterande.
 
Och vi hade ju bestämt att vi skulle festa i Nässjö ikväll något jag verkligen har sett fram emot, men istället får jag sitta hemma och uggla. En positiv grej i allting är att min underbara mor har varit här och hjälpt mig att städa idag, tack för det! Håller på och möblerar om o försöker få till allt här hemma som jag vill ha det, behöver bara lite mer möbler haha..
 
 

Barnuppfostran

Häromdagen när jag var ute med Bella på lekplatsen så kom jag och tänka på detta med uppfostran. Bella åkte rutschkana och plötsligt kommer det en pojke i 4 års åldern och sätter sig mitt i kanan och säger till Bella "Du får inte åka". Jo, det får hon visst säger jag, lekplatsen är till för alla barn.
"Nej hon får inte åka har jag sagt" fortsätter han, fruktansvärt otrevlig unge, jag säger till han att antingen så flyttar du på dig själv eller så gör jag det åt dig och sen säger jag till dina föräldrar. Han flyttade på sig.
 
Det värsta med detta är att föräldrarna sitter och dricker kaffe bakom mig och hör allting, men säger inte ett ljud. Inte förrän jag "hotar" med att flytta på pojken så säger dom till han att gå bort därifrån.
 
Varför och återigen varför kämpar jag dag ut och dag in med att uppfostra min unge när så många andra totalt skiter i vad deras barn gör? Självklart är det jobbigt när barn trotsar, bella är själv inne i en trotsfas just nu, men man kan väl inte bara ge upp och säga "Varsågod, gör vad du vill!" ? Eller resonerar folk så?
 
En annan dag så gungade vi med 2 äldre tjejer på gården som Bella tycker mycket om, och den ena tjejen säger då att hon blir mobbad utav sin storasyster och hennes kompisar. "Har du sagt till din mamma?" frågar jag. Ja, det hade hon. "Vad gjorde din mamma då?". - Hon hade bara sagt åt dom att inte göra så, och sen inget mer med det. Så klart att dom fortsätter när ingen lär dom vad som är rätt och fel? Varför förklarar man inte för barnen vad som händer när man blir mobbad, hur det kan få den mobbade personen att känna sig och vad det kan ge för konsekvenser?
 
Jag är inte världens bästa mamma, jag har skitdåligt tålamod, MEN jag kämpar varenda dag för att jag vill att Bella ska få en bra uppfostran med allt vad det innebär. Jag vill att hon ska veta vad som är rätt och fel, och samtidigt hålla kvar den självständigheten och tryggheten som hon har i sig själv så att hon kan vara en förebild för andra när hon växer upp.
 
För övrigt så var vi på studiebesök idag med skolan, på samma skola som vår fast en linje för personer med Aspergers som är intresserade utav IT. Givande och intressant, men utöver det så kändes resten av dagen fruktansvärt onödig. 
 
Imorgon ska jag sova läääänge! Sen fika med mor och därefter till stallet och rida fina Sending, ska bli så skönt med energipåfyllning från hästarna!
 
 
 
 

RSS 2.0