Barnuppfostran

Häromdagen när jag var ute med Bella på lekplatsen så kom jag och tänka på detta med uppfostran. Bella åkte rutschkana och plötsligt kommer det en pojke i 4 års åldern och sätter sig mitt i kanan och säger till Bella "Du får inte åka". Jo, det får hon visst säger jag, lekplatsen är till för alla barn.
"Nej hon får inte åka har jag sagt" fortsätter han, fruktansvärt otrevlig unge, jag säger till han att antingen så flyttar du på dig själv eller så gör jag det åt dig och sen säger jag till dina föräldrar. Han flyttade på sig.
 
Det värsta med detta är att föräldrarna sitter och dricker kaffe bakom mig och hör allting, men säger inte ett ljud. Inte förrän jag "hotar" med att flytta på pojken så säger dom till han att gå bort därifrån.
 
Varför och återigen varför kämpar jag dag ut och dag in med att uppfostra min unge när så många andra totalt skiter i vad deras barn gör? Självklart är det jobbigt när barn trotsar, bella är själv inne i en trotsfas just nu, men man kan väl inte bara ge upp och säga "Varsågod, gör vad du vill!" ? Eller resonerar folk så?
 
En annan dag så gungade vi med 2 äldre tjejer på gården som Bella tycker mycket om, och den ena tjejen säger då att hon blir mobbad utav sin storasyster och hennes kompisar. "Har du sagt till din mamma?" frågar jag. Ja, det hade hon. "Vad gjorde din mamma då?". - Hon hade bara sagt åt dom att inte göra så, och sen inget mer med det. Så klart att dom fortsätter när ingen lär dom vad som är rätt och fel? Varför förklarar man inte för barnen vad som händer när man blir mobbad, hur det kan få den mobbade personen att känna sig och vad det kan ge för konsekvenser?
 
Jag är inte världens bästa mamma, jag har skitdåligt tålamod, MEN jag kämpar varenda dag för att jag vill att Bella ska få en bra uppfostran med allt vad det innebär. Jag vill att hon ska veta vad som är rätt och fel, och samtidigt hålla kvar den självständigheten och tryggheten som hon har i sig själv så att hon kan vara en förebild för andra när hon växer upp.
 
För övrigt så var vi på studiebesök idag med skolan, på samma skola som vår fast en linje för personer med Aspergers som är intresserade utav IT. Givande och intressant, men utöver det så kändes resten av dagen fruktansvärt onödig. 
 
Imorgon ska jag sova läääänge! Sen fika med mor och därefter till stallet och rida fina Sending, ska bli så skönt med energipåfyllning från hästarna!
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0