Långpromenad i mörkret

Hade tänkt åka upp till stallet när Robban och Niklas var hemma igen från Skåneland men de tog sån tid på sig så jag bestämde mig för att promenera upp istället. För er som inte vet så är det en ordentlig mördarbacke upp till stallet.
 
Jag hade fått för mig att där skulle vara lampor längs med vägen, men tji fick jag för helt plötsligt vart det kolsvart haha. Och jag som inte ser något i mörkret och som även är mörkrädd fick lite smått panikkänsla.  Men upp kom vi (jag och Bassí) och fort gick det med, kom fram till stallet efter 19 minuter (2,8 km uppförsbacke). Eller ja, det är fort för mig som är otränad.
 
Bassí pinnade på bra, bar honom vissa stunder för att han inte skulle få ont i benen. Kom fram till stallet och pratade lite med stallägaren, gav Freya hö och kollade så att allt vart lugnt. Sen gick vi hem igen.
 
Igår bar vi upp möbler (3:e våningen utan hiss), idag flyttade vi hästen, jag har städat och möblerat, flyttat tunga möbler, varit i stallet, lagat mat, och sen promenerat en bra bit. Nu är jag heeeelt slut i kroppen, har en rejäl skoskav och träningsvärk i benen. 
Men det är ju det som är så underbart med att ha häst, att man rör på sig hela tiden!
 
Bassí ser ut som en hittehund haha..
 

28 februari

Igår var vi i stallet sent då hela kvällen gick åt till att bära upp Robbans möbler till lägenheten, nu är allt på plats tjoho! 
 
Idag var vi heeelt slut när vi vaknade, åkte till stallet vid 10 och började fixa med Freya medans Robban och Niklas åkte och hämtade transporten i Habo. Fodrade även de andra hästarna och skrattade åt att någon hade klippt svansen på flera utav dem.
 
Det tog mindre än en minut att lasta Freya på transporten, duktiga tjejen! Hon stod still hela tiden under färden och gick av lika lugnt som hon gick på. Släppte henne i hagen och hästarna stimmade lite i 5 minuter sen lugnade de ner sig igen, så skönt att ha henne på plats så nära hem! Underbart att ha gångavstånd till stallet!
 
Bildbomb;
 
 
 

Tankar och funderingar. v3

Idag blir en hästfri dag, jag har pluggat halva dagen och resten av tiden har jag städat inför imorgon då Robban kommer med sina möbler.
 
Idag skrev jag en reflektion om Empati, något som tyvärr är en bristvara hos många kan man ju tänka. Men om man tänker längre så kanske man kan komma fram till att de som saknar den empatiska förmågan kanske har haft en svår uppväxt och inte har haft en vuxen förebild som väglett och visat empati från ung ålder.
 
Vi hade examination om empati i måndags. Jag drog upp ett exempel på ridskolor för att göra det enkelt. 
På en ridskola har man oftast som värdegrund att man inte får lov att slå hästar, men en värdegrund kan man lämna bakom sig när man kommit hem och jag har varit med om att ett stort antal hästar blir slagna bakom låsta dörrar, men man visar det inte offentligt. 
Har man då en empatisk förmåga så gör man inte så oavsett var man är, empatin finns alltid där.
 
 

RSS 2.0