Konsten att ändra ridstil

Idag red jag som sagt ut med stallägaren på en av hennes hästar. Lucky, ett 15 årigt painthorse sto på ca 1,60 cm.
 
Jag bad Lizette insturera mig i hur jag skulle rida då det är så annorlunda i westernridning, jag har ridit western förut men jag har aldrig ridit en häst som varit ordentligt skolad inom det. Och jag har inte heller fått några instruktioner i hur man skulle rida. 
 
Lucky lärde mig massor under ridturen, vi red på varsitt fält och jag kämpade med att ha långa tyglar oavsett vad och att få in i mitt huvud hur man svänger en häst inom western - inte dra i tyglarna utan lägga vänstertygeln mot halsen så att högertygeln blir fri och på så sätt svänger hästen till höger, i samband med skänklarna.
 
Jag vet inte hur länge jag kämpade med att försöka rakställa hästen, men hur jag än gjorde så gick vi i sicksack! Till slut förstod jag att Lucky flyttade sig efter min vikt, jag satt inte helt stilla i sadeln. När jag väl kom på det så gick det bra att rakställa henne. WOW vilken häst!
 
Jag har aldrig heller ridit en häst i "jogging" vilket är en väldigt väldigt kort trav, som är otroligt bekväm att sitta i, och man märkte direkt när hon bytte från jogging till vanlig trav haha.
 
Jag har alltid varit intressera utav westernridning, jag gillar ridningen och framförallt den otroligt fina utrustningen! Så att få sitta på en häst som lyssnar på varenda liten rörelse eller ljud från mig var såå häftigt!
Ska be Lizette skola mig inom stilen så jag kan använda det i inridningen av Freya, guld värt ju!
 
Enda "problemet" jag hade idag var avsittningen haha, det var långt ner till marken och framför mig var där ett horn ivägen. Men jag kom ner till slut ;)
 
 
mamma
2015-03-04 @ 14:05:00

Detta var överkurs för mig kan inte kommentera nåt hahaha :D

Anonym
2015-03-04 @ 14:36:32

Kul! Instruktören på BYS, Per Larsson, är westernryttare så inridningen av Freya är påbörjad enligt westerntänket 😊

Anonym
2015-03-04 @ 14:37:24

Kul! Instruktören på BYS, Per Larsson, är westernryttare så inridningen av Freya är påbörjad enligt westerntänket 😊
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0