Lördag

Jag ångrade mig ang att byta till nouw, jag gillar nog blogg.se bättre i alla fall haha..
Igår tog jag examen från högskolan och det firades med dem som ligger varmast om hjärtat. Idag mår man som man förtjänar, men vi har ändå hunnit med mycket. Åkte till stan imorse, shoppade, gick på marknad, hämtade bella, fikade hos mamma och sen vidare till stallet. Där provade vi Freyas nya westernsadel, som satt bra! Och Bella fick rida på sin Melrós. Hallelujah nu kan inridningen börja med Frejfrej!
 
 

Rubrik

Idag vart vi ute och sprang med tjejerna, och hälsade på tjurarna som kommer stå i hagen bredvid snart och ingen av hästarna brydde sig vilket var skönt!
 
Nu har vi snart haft Melrós i en månad så jag tog en bild på hennes rumpa för att se om där var någon skillnad från när hon kom, och jodå stor skillnad som ni kan se nedan! Musklerna börjar komma fram och magen är inte alls svullen längre, mycket motion och rätt beräknad foderstat gör susen =)
 
Lite storleksskillnad på Freya och Mellis hihi!

Träning och ridning

Idag åkte vi till stallet under förmiddagen och bara mös med hästarna, jag och Bella plockade gräs som hon fick ge dem (börjar vänja dom lite inför betet).
 
Sen lämnade vi Bella hos mamma och åkte vidare till ridskolan där jag höll i 2 lektioner, det är skönt att ha lektioner varannan vecka, känns som lagom tid emellan.
 
Jag longerade tjejerna och de fick träna balans och sits, något jag tänkte på idag var att det märks så tydligt vilka som tränar utanför ridningen alltså tex styrketräning, boxning, yoga osv. De som tränar har bättre sits och stör inte hästen lika mycket i ridningen.
Många tänker ju säkert att det är viktigt att hästen får motion och träning, men jag tror även att många missar att det är lika viktigt att träna själv, utöver ridningen för att alla moment ska sitta.
 
De fick även blunda idag under longeringen, för att hitta sin inre balans och inte lita så mycket på synen. Åh vad jag älskar mina elever, de är så otroligt duktiga och jag hoppas att de börjar tävla snart, de hade varit farliga på tävlingsbanorna!
 
 

RSS 2.0