Att sakta förlora sin syn.

Vara smalast eller bäst i form, ha finast kläder, finast smink och hår, bästa mobilen och andra materiela ting. Detta är bara några få saker som många strävar efter. Vissa svälter sig för att de tycker att det är snyggt att vara smal, andra tränar så mycket att de inte har något annat liv utöver gymmet kvar. Och många gånger handlar det om att ha ett snyggt yttre, för det är där vi är idag - ditt yttre betyder ofta mer än vad ditt inre gör, tyvärr. Självklart ska man ta hand om sig själv inifrån och ut, men för en del går det överstyr.
 
Men hur mycket betyder egentligen det materiela om vi skulle förlora vår syn? När vi inte längre kan se det yttre? Inte ett skit kan jag säga, för 2 år sedan förlorade jag synen på mitt vänstra öga och nu håller jag på att förlora synen på det andra också. Allt på grund av min diabetes. Något som jag så klart alltid har tänkt att "det där händer ändå inte mig", så tänker man ju ibland om tragiska saker. Men nu sitter jag här och funderar på hur jag kan ta vara på den tid jag har kvar med min syn. Det är inte säkert att synen försvinner, men det är inte heller säkert att jag får ha den kvar så jag försöker förbereda mig mentalt på det värsta, går igenom vad jag vill göra innan osv. 
 
Att ta vara på tiden med min dotter och sambo är självklart det jag värdesätter mest, familjen och hästarna. Jag tar examen från högskolan om en månad så jag försöker samla tankarna och göra klart utbildningen, i sommar vill jag arbeta på skolan och i höst vill jag starta en ny utbildning som bara är på 1 termin. 
Om jag får behålla synen tills jag gjort färdigt dessa saker så är jag nöjd, för då kan jag starta mitt företag nästa höst och börja bygga upp inför framtiden med vår lilla familj.
 
Jag ska inte ljuga, självklart mår jag fruktansvärt dåligt och har svårt att släppa tankarna över detta. Det är svårt att inte bli deprimerad. Men, jag tänker inte sluta leva för det! Jag tänker genomföra allt som jag tänkt göra och ger mig inte förrän jag har gjort det. Jag tänker fortsätta med allt jag älskar att göra även om vissa saker blir svårare utan syn. Men mitt mål i livet är att hjälpa så många människor jag kan, och det målet släpper jag inte.
 
Var vill jag komma med detta egentligen? Jo, jag vill att folk tänker efter. Ta en stund bara och tänk efter, vad är egentligen viktigast i ditt liv? Hur bemöter du andra människor? Kan du göra något för att hjälpa andra i vardagen? Och vad hade du velat genomföra om du visste att du skulle förlora din syn?
Jag tror att det är först när vi står inför fruktansvärt jobbiga saker som vi inser vad som egentligen är viktigast för oss.
 
Och jag är inte ute efter att folk ska tycka synd om mig, det är inte därför jag valde att skriva om detta. Utan jag vill som sagt bara att ni tänker efter en stund, och gör det som gör er lyckligast i världen!
 
 
 
 
 
 
Katta
2015-04-14 @ 13:24:47

Har suttit och läst din sida nu och jag känner med dig. Visst ska man ta tillvara det man har nu och här. Måste vara svårt att förbereda sig på nåt som "kanske" ska hända. Men jag förstår hur du tänker där. Och jag är ju inte troende på nåt sätt men på mitt egna lilla sätt så ber jag för dig och att du får behålla synen. Kramar till dig och din familj..

Svar: Tack fina Katta! <3
Lilloletta

Bettinas islandshäst
2015-04-14 @ 17:29:15
URL: http://bettinasislandshast.blogspot.se

Du resonerar så klokt, och usch så stark man måste vara när man är mitt uppe i något jobbigt. Det kanske är bra också. Jag hoppas verkligen att du får behålla synen på ditt öga, men något säger mig att du kommer att klara livet rätt bra även om synen försvinner på det också. Det låter rätt äckligt klämkäckt, men det tror jag faktiskt. Så modig du är som bloggar om det här!

Svar: Tack Bettina för dina fina ord!
Lilloletta

susanas.blogg.se
2015-04-15 @ 12:45:37
URL: http://susanas.blogg.se/

väldigt bra och tänkvärt inlägg! du ÄR stark.

Svar: Tack snälla!
Lilloletta

chris
2015-04-15 @ 12:58:29
URL: http://chriisss.blogg.se

Men herregud, usch jag beklagar! Jag fick ett litet hjärtstopp när du skrev att du har diabetes. Jag har också det. Jag försöker sköta mig så gott jag kan, men sjukdomen är ju så jävla svår! Vet de varför du håller på att förlora synen? Mycket höga värden lr? Styrke kramar till dig!

Svar: Tack för din kommentar! Ja, visst är det en fruktansvärd sjukdom även om man håller den i schack.. Jag misskötte mig väldigt under tonåren och låg ofta högt i blodsockret, sen när jag blev gravid så blev det för stort tryck på ögonen och därefter förlorade jag synen på vänstra ögat, och nu riskerar västra ögat att gå mot samma öde. Hoppas att du mår bra med din diabetes, bra att du sköter dig! Kram
Lilloletta

Kajsa
2015-04-15 @ 14:59:43
URL: http://wanderlustes.blogg.se/

Bra och tänkvärt inlägg! Heja dig - du är stark ! <3

Svar: Tack snälla! <3
Lilloletta

Annster
2015-04-15 @ 16:21:03
URL: http://annster.se

Så bra skrivet ♥

Svar: Tack snälla! <3
Lilloletta

Kristina
2015-04-15 @ 16:42:01

Jag ber för dig och håller även tummar och tår för att du ska få behålla den syn du har kvar. Förstår hur jobbigt det måste vara.

Kram

Svar: Tack moster! Kram
Lilloletta

Claudia
2015-04-15 @ 17:28:56
URL: http://claudiias.blogg.se/

Jag håller med ovan och håller också tummarna för att du ska få behålla den syn du har kvar.
Styrkekramar till dig!

Svar: Tack snälla! <3
Lilloletta

tommy
2015-04-15 @ 18:04:38
URL: http://investerasmart.blogg.se

tänkvärt inlägg

Svar: Tack ska du ha!
Lilloletta

annelie
2015-04-15 @ 19:05:14
URL: http://anneliesliv.blogg.se

Intressant det du skriver :)

Svar: Tack, kul att det uppskattas!
Lilloletta

SaraNavjord.se
2015-04-15 @ 19:49:47
URL: http://www.saranavjord.se

så starkt inlägg, måste vara så jobbigt och jag kan inte ens tänka mig in i din situation.. många kramar och kom ihåg att du är stark! <3

Svar: Tack snälla för din fina kommentar! <3
Lilloletta

Ida Nilsson
2015-04-15 @ 20:40:21
URL: http://idacnilssons.blogg.se/

Väldigt tänkvärt.. Håller tummarna för att allt går åt rätt håll!

Svar: Tack snälla! <3
Lilloletta

Johanna
2015-04-15 @ 21:04:24
URL: http://ivoryqueen.webblogg.se/

kloka ord, tyvärr tror jag inte man förstår det helt först man sitter där, men absolut tänkvärda!

Svar: Tack snälla för din kommentar! Och visst är det som du säger, vissa saker kan man inte ens försöka förstå förrän man varit med om dem!
Lilloletta

Erica
2015-04-15 @ 21:36:45
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Tack för det här inlägget! Det berörde verkligen mig och fick mig att tänka efter! Vi tar så himla mycket för givet och tänker ofta att vi alltid hinner göra allt det där som vi så gärna vill sen. När är sen, egentligen!? Vi skjuter på så många saker som vi drömmer om bara för att vi tänker att vi alltid kommer att ha tiden på vår sida...

Svar: Åh tack för din fina kommentar, det är just det jag var ute efter - att få folk till att tänka efter. Ja vi är oerhört bra på att ta saker för givet idag, och på att sätta oss själva åt sidan.. Ibland måste man ta semester från livet för att kunna leva! :)
Lilloletta

Amanda & ridtravaren Lilleman
2015-04-15 @ 22:06:03
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se

Usch, så svårt att sätta sig in och som du skriver tror en aldrig att det ska hända en själv.
Har en vän som tappade mycket av hennes syn pga diabetes och graviditet. De fick snitta henne för tidigt då läkarna trodde att hon kommer bli helt blind om hon går full tid med bebis i magen dessutom. Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det.... Kanske mest att du inte är ensam även om det är svårt och väldigt jobbigt att gå igenom. Kram.

Svar: Tack för dina fina ord! Exakt samma sak gjorde de på mig under graviditeten (snittade akut i vecka 35), visst är det skönt när man hör att man inte är ensam i världen, tack! Kram
Lilloletta

Malin
2015-04-15 @ 22:13:15
URL: http://maaline.blogg.se

Måste bara säga tack! Du berörde mig. Det fick mig att stanna upp och tänka efter en extra gång. Att allt är inte förgivet, att man måste ta vara på det man har. Uppfylla sånt man vill göra.
Kämpa på, så kommer du klara av detta du också, på ett eller annat sätt.
Styrkekramar!

Svar: Åh tack själv för att du tog åt dig och för dina fina ord! Och all lycka till med graviditeten! Kram
Lilloletta

angelicasvarld.blogg.se
2015-04-15 @ 22:49:38
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/

Du berörde mig verkligen med dina ord...så rätt...man ska ta tillvara på den man har, man ska leva för dagen! Nu måste jag in och titta lite extra på mina barn innan jag hoppar i säng!

TACK för dina ord!

Svar: Åh tack själv för dina fina ord! Ja det gör du rätt i! Kram!
Lilloletta

Fröken Grön
2015-04-15 @ 23:19:06
URL: http://tillaandersson.blogg.se

Bra och fint skrivet!

Svar: Tack snälla!
Lilloletta

Emma Hå
2015-04-15 @ 23:28:54
URL: http://emmahas.se/

Det låter oerhört påfrestande att gå igenom det som du går igenom. Jag beundrar att du ändå lyckas samla dig nog för att försöka förbereda dig på ett eventuellt liv utan syn, själv vet jag inte hur jag hade klarat det.

Svar: Tack snälla för värmande ord! Om jag har samma inställning när det sker återstår att se(eller inte) haha, men jag försöker vara positiv i alla fall! Kram!
Lilloletta

garyqd2
2018-06-10 @ 03:20:11

My new number
http://elite.dating.blogporn.in/?diagram.amara
indian dating sites india free top 5 dating websites dating deaf girl friendship sites india gay dating glasgow

celesteqp60
2018-07-25 @ 08:51:16

Updated contrive number:
http://ethel.web1.telrock.net

janishs4
2018-09-01 @ 09:17:42

My up to date website:
http://luisa.post1.telrock.org

opheliajm16
2018-10-14 @ 07:42:48

Inviting looking-glass shots
http://femdom.erolove.in/?pic_toni
hardcore erotic audiobook erotic meaning poren sex xxx

nicholemo60
2018-10-31 @ 02:12:06

Modern web work:
http://exciting.dates.bdsmsex.top

bonnieem18
2018-11-10 @ 02:34:53

New work
http://arab.egypt.adultnet.in/?post.madison
croat seyx stores morocco footballers

BasquaseSoonialtereeCymnveby
2019-03-08 @ 01:10:34

Kluczem problemów macierzy http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/ - RAID 6 są grupy dysków o dodatkowej głowie w sterowniku, które przechowują znane z dowolnymi bitami, dzięki czemu utrata 1 lub 2 dysków nie niszczy informacji (mówimy tutaj tylko o stanie raid 5 i 6). Dodatkowe bity – parzystość – umożliwiają odtworzenie utraconych informacji poprzez odczytywanie wszystkich informacji z różnych dysków i uwiecznienie na dysku zastępczym.

Kłopot z RAID 5 polega na tym, że dyski mają błędy odczytu. Napędy SATA są powszechnie określane z brakiem odczytu błędów (URE) wynoszącym 10 ^ 14. Co oznacza, że raz na 200 000 000 sektorów dysk nie będzie mógł odczytać sektora.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0